الفول والطعمية
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الفول والطعمية
فول وطعمية (فلافل) و سلطه طحينيه
]
]
اسمحولى ان اقدم هذه الوصفة الجميلة الرائعة وطبعا الكل يعرفها ويعشقها مثلى
وهى عبارة عن طبق من الفول والعمية او الفلافل وبجانبهم عيش بلدى بالطريقة البلدى العادية
مقادير الطعمية او الفلافل
نص كيلو من الفول المدشوش هكذا نسمية يعنى اللى من غير قشرة + بصلة +بقدونس +كسبرة + كرات اى البصل الاخضر واحدة فقط + ثوم + ملح + فلفل + بهارات + بيضة (ممكن الاستغناء عنها) + قليل من البيكربونات
الطريقة
الفول طبعا لازم ينقع فى الماء يوم كامل وفى الخلاط نخلط جميع المقادير جيدا ماعدا البيض والبيكربونات هذه المكونات نضعها قبل القلى مباشرة
وهذه هى عجينة الطعمية او الفلافل بعد ان خلطنها وتركنها لترتاح بعض من الوقت ثم نبدء فى القلى ولا ننسى اضافة البيكربونات والبيضة
]
باخذ مقدار صغير بالملعقة واضعها فى الزيت الساخن جدااااااااااااا
]
]
]
وهذا هو الشكل النهائى بعد القلى
]
الان نبدء فى تحضير طبق الفو ل اللذيذ
انا عملتة بالتخديعة الطماطم نبدء فى تقليب الثوم قى الزيت او الزبدة ونضيف عليها الطماطم ونهرسها تماما ثم نضيف الفول ونهرس المقادير جيدا ثم نضعها فى طبق التقديم ونضع على الفول ملعقة السمن او الزبدة
]
]
هنا بعد ان نضجت الطماطم لاننسا ان نشيل قشرة الطماطم
]
]
]
]
]
]
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى